Čtvrtek 30. dubna

29.04.2020 21:28

KLIKNI na obrázek!

Milí Kulíšci,

dnešní noc - říká se jí Filipo - jakubská -  bude velmi nebezpečná, protože povětří bude plné čarodějnic, které na svých košťatech poletí na svůj pravidelný sněm. Raději zůstaňte doma a nevystrkujte čumáčky ze svých pokojíčků. 

Ale teď je teprve ráno, a tak si pojďme trochu užít čarodějnou školu. Nemusíte splnit všechny úkoly (a už vůbec mi je nemusíte posílat - ale můžete, když budete chtít, ráda se na ně podívám ;-)), vyberte si to, co se vám bude líbit. A hlavně se dobře bavte :-)

  • Malá čarodějnice
    Přečtěte si kousek pohádky o malé čarodějnici (poproste rodiče, ať vám pohádku vytisknou anebo ji čtěte přímo z počítače) a vyzkoušejte se, jak pozorně umíte číst.
  • Čarodějná matematika
    Opět - poproste rodiče o vytištění anebo počítejte na  papír a čtěte zadání přímo z  počítače.
  • Čarovné zaklínadlo
    Stejně jako malá čarodějnice i ostatní čarodějové, kouzelníci,  ježibaby a čarodějky musejí umět čarovná zaklínadla, bez nich by se totiž nepovedlo žádné kouzlo. Jedno takové zaklínadlo jste slyšeli i od Kulíška. 
    Dokázali byste nějaké krátké zaklínadlo vymyslet? Zkuste to!
  • Čarovný lektvar
    neboli kouzelný nápoj. V matematice jste počítali, co všechno v něm může plavat. Některé lektvary obsahují hadí sliz, žabí oči, muří křídla či komáří nohy, v jiných najdete známé i neznámé bylinky. Dokážete vymyslet recept na nějaký čarovný nápoj? A k čemu asi bude sloužit? 
  • Papírová čarodějnice
    Tady máte návod, jak si vyrobit hezkou čarodějnici z papíru - může vám pak zdobit pokojíček.
  • Pět ježibab
    A tady si můžete zazpívat :-)
  • Malá čarodějnice ještě jednou
    Za odměnu si pusťte pohádku :-)
PS: A jak to vlastně bylo s těmi srnkami a hajnými ze včerejšího úkolu? Kolik srnek mohli vidět 3 hajní, když jeden jich viděl 6? Že 3 . 6 = 18? Tak si to zkuste zahrát. Posaďte na gauč 6 plyšáků. Postavte se naproti gauči a počítejte - kolik plyšáků vidíte? A teď k sobě pozvěte maminku a tatínka (to znamená, že budete tři, jako ti hajní na posedu) - Kolik vidíte plyšáků? Samozřejmě, že pořád jen 6! Byl to chyták ;-) I kdybyste si pozvali na návštěvu celou třídu, pořád byste viděli jen 6 plyšáků :-)).
 

Užijte si následující prodloužený víkend a v pondělí opět nashledanou :-)