Čtvrtek 7. května

06.05.2020 19:45

Dobré ráno, Kulíšci!

V tomto týdnu se dnes v naší domácí škole scházíme naposledy, protože zítra je státní svátek. A v neděli bude oslavovat ještě někdo - někdo, koho máte všichni moc rádi. Tady si můžete vyzkoušet, jak moc znáte květnové svátky - klidně si k tomu vezměte svůj lapbook nebo kalendář a hezky si to připomeňte.

Včera jsem se od vás dozvěděla, že nejen Heduška s Maruškou, ale taky Anička, Honzík a Romča čtou knížky, tak to jsem moc ráda :-)

Co nás tedy dnes čeká?

Český jazyk

  • Protože je poslední školní den před prodlouženým víkendem, mám tu pro vás nachystaný článek z čítanky a k němu testík. Tentokrát to bude kapitola z knížky Ondřeje Sekory Brouk Pytlík - Jak Pytlík pomáhal včelám dělat cukrovíčko a jak ho pleskly přes ruku. Pohádku najdete na str. 104 - 106.
    Opět jako vždy první stránku přečtěte nahlas a zbytek už můžete potichu.
Matematika
  • Začali jsme s násobky 5 - že je řada násobků tentokrát jednoduchá? 0, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50.
  • Procvičit si násobky 5 můžete TADY, TADY anebo třeba TADY
  • A teď si ještě vyřešte v PS na str. 62 cv. 3 a 4. 
    U cv. 4 pozor - nejdříve znázorněte (např. 6.5 znamená, že vybarvíte 6 řad a v každé řadě bude 5 čverečků) a pak teprve počítejte!
Tak a tady už mají maminky zákaz vstupu! :-)
 
Kulíšci, už jsou maminky pryč? Tak teď pozor, ať vám nekoukají ani přes rameno. V testíku jste si připomněli, že v neděli maminky slaví svátek. Určitě jim máte za co děkovat, zvláště teď, když nechodíte do školy a z maminek se přes noc staly paní učitelky a kromě své běžné práce mají na starosti ještě vaše úkoly.
Možná, že už nějaký hezký dárek máte vymyšlený s tatínkem, ale třeba vám přijdou vhod návody na kytičku nebo veselého panáčka, který mamince bude připomínat, jak moc ji máte rádi.
Pokud si sami na to netroufnete, poproste třeba staršího sourozence nebo tatínka.
Anebo aspoň nakreslete mamince obrázek, přitulte se k ní, dejte jí pořádnou pusu a řekněte jí, že ji máte moc rádi. Uvidíte, jakou bude mít radost!
Užijte si hezky prodloužený víkend, oslavte s maminkou její svátek a v pondělí zase nashledanou!