Dobytí hradu Helfštýna

19.06.2022 17:39

"....na hradě Helfštýně, tam se všichni bavíme,

bez učení jsme už od rána, 

rodiče nás nezlobí, tím se radost násobí,,

s chutí ládujem se řízkama...."

 

Tak tohle jsme si ve středu zazpívali několikrát (můžete si nás poslechnout na videu) a musím říct, že slova v písničce platila do puntíku - tak pohodový výlet jsem už pár let nezažila. A to navzdory tomu, že vše bylo nakonec kapku jinak, než jsem si představovala a naplánovala :-)

Vlak do Hranic byl plný, takže jsme museli vzít zavděk sezením na chodbičce, autobus, kterým jsme měli jet  z Lipníku, nepřijel pro jistotu vůbec (ač nás paní dispečerka ubezpečovala, že už je dávno na cestě - možná byl, ale na nějaké jiné) a mezinárodní rychlík, který nás měl z výletu dovézt domů, měl hodinu a půl zpoždění, takže jsme raději koupili nové jízdenky u jiného dopravce.

Kulíšci ale byli naprosto skvělí - místo avizovaných necelých čtyř kilometrů jich nakonec bez nějakých větších protestů ušlapali téměř patnáct, nikdo se nikde nezapomněl a neztratil, poslouchali když ne na slovo, tak aspoň na druhé :-).

Děti Vám už jistě všechny zážitky doma povykládaly, na výlet však můžete ještě znovu zavzpomínat nad fotkami. 

Pokud mají Kulíšci ve svých mobilech nějaké hezké fotografie, o které by se chtěli podělit s ostatními, můžou mi je poslat mailem, ráda je do alba přidám.

fotky

video