Pátek 15. května

14.05.2020 19:45

Dobré ráno, Kulíšci!

A máme tu paťulínek a s ním posledních pár úkolů v tomto týdnu. Chválím všechny, kteří mi poslali úkoly - matematika byla úplně bez chyb a v češtině jen některým uteklo sloveso "je" (ale to se poznává hodně špatně, když ještě nemáte moc zkušeností).

Český jazyk

  • Jako každý pátek i dnes vás čeká trochu delší článek v čítance. A protože je dnes zrovna Mezinárodní den rodiny (a minulou neděli jsme slavili Den matek), vybrala jsem povídání o jedné rodince, ve které se zrovna chystají na  narození miminka.
  • Článek se jmenuje Náš Jakoubek a najdete ho v čítance na str. 74 - 76. První stránku jako vždy přečtěte nahlas a už by vám to mělo jít hezky plynule, bez zadrhávání či předříkávání si slov šeptem. Dávejte pozor na správné čtení předložek (s následujícím slovem čteme dohromady), tam, kde je čárka, uděláme malou pomlku a na konci věty klesneme hlasem. Zároveň neustále sledujeme, zda si pamatujeme to, co jsme právě přečetli.
  • A tady je testík, ve kterém si vyzkoušíte, jak pozorně jste četli. Nehádejte - pokud něco nevíte, vezměte si čítanku a najděte si to, test není časově omezený.
  • Už dlouho jsme nepsali do písanek, takže dnes ještě procvičte psaní číslic na str. 5.
Matematika
Ještě něco - nezapomeňte si prosím stáhnout angličtinu, stačí kliknout na odkaz, který najdete TADY.

Přeji všem krásný víkend se spoustou príma zážitků :-)