Pátek 17. dubna

16.04.2020 20:42

Dobré ráno, Kulíšci!

A máme tu pátek. Tento týden utekl rychle, že?

Než se pustíme do dnešní dávky učení, chci vás pochválit - testík z matematiky jste zvládli úplně bez chybičky a v jarních kytičkách se jen  tři děti jednou spletly, to je skvělý výsledek! Jen prosím ještě ty Kulíšky, kteří testíky zatím nevyplnili, aby mi je nezapomněli odeslat během dneška nebo zítřka. Děkuji :-)

Český jazyk

  • Dnes si na chvíli odpočineme od psaní vlastních jmen (nebojte se, příští týden se k tomu ještě vrátíme) a pustíme se do čtení. V čítance na str. 85 - 86 je pohádka Jak štěňátko chtělo malé pejsky. Alespoň půl stránky přečtěte hezky nahlas - snažte se, abyste četli správně slova s předložkami a taky nezapomeňte na konci věty klesnout hlasem. Zbytek pohádky můžete dočíst potichu. 
  • Nejlépe hned po přečtení si zkontrolujte v testíku, zda jste četli pozorně.
  • A teď ještě jedna stránka psaní. Kulíšci, v písance jsou proto ty pomocné linky, aby se vám povedla napsat písmenka všechna stejně a správně veliká. Nechejte se jimi vést! Nejdříve se podívejte na video a připomeňte si, jak správně psací F napsat (kdo potřebuje, procvičte si hned i malé f). A pak už se hezky usaďte, srovnejte sebe, sešit i pero v ruce a pusťte se do psaní. Jestli si chcete alespoň na chvilku připadat jako ve škole, poproste rodiče, aby vám k psaní pustili můj (a doufám, že i váš) oblíbený "klavír" (další skladby si pak už můžete najít sami).
Matematika
  • Včera jste se seznámili s násobky 4. Umíte už odříkat celou řadu? Poznáte, které číslo mezi násobky 4 nepatří?
    Tohle všechno si můžete procvičit TADY, TADY, TADY a TADY.
  • A TADY se ještě koukněte se sestavování a znázorňování příkladů.
  • Pokud máte vše procvičeno, dopočítejte prosím stránku 56 v PS.
Kulíšci, zkontrolujte si prosím v týdenním plánu zda jste mi poslali všechna cvičení a testíky, které jsem po vás chtěla (je to tučně vytištěno) a pokud jste na něco zapomněli, dodejte mi to prosím nejpozději během zítřka, děkuji.
 
Užijte si pohodový víkend, odpočiňte si, proběhněte se a v pondělí ráno opět nashledanou ;-)