A školní rok už sviští :-)

07.09.2020 18:56

Milí Kulíšci, vážení rodiče!

První týden, ve kterém jsme si vyzkoušeli učení nanečisto, už máme za sebou a nyní už rozjíždíme školní práci naostro. Většinou dávám přednost pozvolnějšímu přechodu z prázdnin do školního roku, ale letos je výjimečná situace. Přestože si opětovné uzavření škol nikdo nepřeje, musíme bohužel počítat i s touto situací, a proto bude náběh trochu rychlejší.

Přikládám zde několik organizačních věcí pro Kulíšky (a Vám, milí rodiče, během zítřka odešlu mail s informacemi, které by za normálních okolností zazněly na naší úvodní třídní schůzce)

  • do 25. září vybírám 470 Kč na pracovní sešity (ČJ, AJ, M, Prv) - prosím pokud možno o přesnou částku, už teď několika dětem dlužím 30 Kč nazpět :-)
  • tento týden budou mít děti každý den učebnici ČJ, dále podle rozvrhu učebnici prvouky a angličtiny, čítanku ani loňské pracovní sešity nosit nemusí
  • než přijdou pracovní sešity z matematiky, budu z nich dětem listy kopírovat
  • výuková videa k matematice najdete na webu matýskova matematika - můžete si s nimi pomoci jak při vypracovávání domácích úkolů, tak i v době, kdy budou děti nemocné (malé upozornění - videa patří k učebnici, kterou jsme dětem neobjednávali, máme jen pracovní sešity, příklady jsou však typově stejné, jen s jinými čísly)
  • kromě pátku budou děti dostávat každý den 1 - 2 krátké domácí úkoly, aby si dostatečně procvičily novou látku
  • nejpozději během zítřka odešlu krátkou zprávu dětem na jejich školní mailovou adresu - pomozte prosím dětem zkontrolovat jejich přihlašovací jména a hesla, kdyby náhodou....ať jsme připraveni :-) Mailová adresa je ve tvaru jmeno.prijmeni@zslukasove.cz, výchozí heslo (po přihlášení budete vyzváni, abyste si ho změnili) je Skola2020. Pokud by vám něco nefungovalo, dejte mi vědět, pan zástupce Vávra to vyřeší :-)
Moc Vám děkuji za dosavadní spolupráci - všechny děti donesly vzorně loňské učebnice, vyplněné žákovské, podepsané lístečky, vypracované domácí úkoly, mnohé i peníze na PS. Přeji všem klidné a pohodové dny :-)
VK