Středa 29. dubna

28.04.2020 19:07

Dobré ráno, Kulíšci!

Jak jsem z vašich včerejších úkolů vyrozuměla, slovesa ani příklady se závorkami vám problémy nedělají. Ti, kdo už mi je poslali, je všichni měli správně. Udělali jste mi velkou radost. Taky oceňuji, jak se zlepšuje úprava v sešitech - hlídáte si to sami nebo nad vámi stojí maminky? :-)

Úspěšně máme za sebou první půlku tohoto zkráceného týdne, tak pojďme na tu další ;-)

Český jazyk, prvouka a pracovní činnosti

Ano, tyto tři předměty si dnes propojíme do jednoho. Budeme řešit cvičení v PS
z prvouky, ale některé úkoly budou jazykové a něco prověří i  vaši dovednost přesného stříhání a lepení.

Minulý týden jste si přečetli v učebnici povídání o hospodářských zvířatech, někdo si možná vyzkoušel i nějaká on-line cvičení na Školákově nebo ve Škole
s nadhledem (v týdenním plánu jsou dosud odkazy, kdybyste se někdo chtěl ještě podívat). Dnes si vezměte PS a vypracujte úkoly na str. 60 - 61.
Pokud můžu poradit - pracujte takto:

  • Vezměte si obyčejnou tužku a do textu doplňte chybějící slova tak, jak jste si je zapamatovali. Když něco nebudete vědět, nevadí, nechejte zatím tak. 
  • Potom si vezměte nůžky a pečlivě vystřihněte malé obrázky na kraji stránek a rozdělte je do okýnek k jednotlivým zvířatům. Do každého okýnka patří jeden obrázek, nic vám nesmí chybět ani nadbývat. Zatím nelepte!
  • Teď si vezměte učebnici a podle str. 52 - 53 si zkontrolujte tužkou napsaná doplněná slova (když něco bude špatně, vygumujte to a opravte, případně chybějící slova dopište).
    Zkontrolujte také obrázky v rámečcích.
    Teprve potom je nalepte - snažte se, ať není celý PS umatlaný od lepidla :-)
  • Úkol s Kašpárkem - vezměte si 4 různé pastelky a vždy jednou barvou zakroužkujte zvířátka, která k sobě patří (jde o zvířecí rodinku - samec, samice a mládě). Znovu si u toho zopakujte názvy zvířat, hlavně ať se vám nepletou mláďata ;-)
  • A teď ještě ta čeština - na celé dvoustránce je více než 30 sloves, najděte jich alespoň deset a barevně je vyznačte (podtrhněte nebo zakroužkujte)

Uff! To vám dnes asi dalo pořádně zabrat, co? Ale určitě už teď všechno o hospodářských zvířatech umíte ;-) 

Matematika

  • A matematiky už bude dnes jen maloučko. Vypočítejte si slovní úlohy 2,3, 4/60, stačí jen do PS. A pozor - u úlohy č. 3 musíte přemýšlet, není to obyčejná úloha na dělení 4! A cvičení 4 si zkuste rovnou zahrát, nenechejte se nachytat ;-)
     

Dnes mi nic nemusíte posílat, z prvouky si příští týden napíšeme testík, tohle bylo je procvičování.

A zítra se nechejte překvapit čarodějnickým speciálem ;-)