Úterý 12. května

11.05.2020 18:43

Dobré ráno, Kulíšci!

Ze skoro léta jsme se probudili opět do chladného počasí. Včera jste možná ještě běhali venku v tričku a kraťasech, dnes budeme muset znovu vytáhnout bundy.
No co se dá dělat. 

Děkuji všem, kteří mi včera poslali vypracovaný úkol - tak co, budete si už pamatovat, jak je to s tím háčkem? Odkud a kam se nám přesunuje? Tento týden po vás budu chtít poslat více cvičení, tak si to nenechávejte na poslední chvilku a pracujte raději průběžně, ať toho pak nemáte moc.

Český jazyk

  • Zopakujte si, kde píšeme háček v písmenech Ď, Ť a Ň a kde ve slabikách dě, tě, ně. Najdete to v růžovém rámečku na str. 84. Místo úvodního článku jste se včera dívali na video a pak jste doplňovali pracovní list, takže tuto stránku vynecháme a půjdeme hned na další (samozřejmě kdo chce, může si cvičení přečíst a odpovědět na otázky, to nikomu neuškodí :-) )
  • Dále si na těchto stránkách nebudeme všímat cvičení v modrých rámečcích, k tomu se vrátíme ve 3. třídě.
  • Přečtěte si článek Lištička a ústně splňte úkoly v oranžových a fialových puntících, nic nepište.
  • Trochu si procvičte doplňování slabik de, te, ne a dě, tě, ně
  • A teď už si vezměte sešit, napište si dnešní datum a přepište krasopisně a bez chyb cv. 2/85. Všude doplňte ě a slabiky barevně vyznačte. Vyfoťte a pošlete mi prosím mailem.
  • Ještě připomínám - je třeba dělat opravy všech cvičení. Když vám pošlu zpět opravený úkol, podívejte se, kde jste chybovali, pod cvičení napište O: (jako oprava) a napište správně slova, ve kterých jste měli chybu. Pokud zapomenete napsat na začátku věty velké písmenko, musíte napsat znovu celou větu, nestačí jen opravit to první slovo. Stejně tak, pokud je špatně (anebo chybí) znaménko na konci věty. Opravami se opět učíte, tak na ně nezapomínejte!
Matematika
  • Včera jste si měli doplnit příklady na násobení a dělení 5. Znovu si prosím procvičte všechny spoje (nejlépe nahlas), ať s očima zapojíte i uši. Zahrejte si třeba vojnu s kartičkami nebo kreslete ohrádky podle toho, kolik hodíte na kostkách (a opět si každý příklad řekněte nahlas).
  • Nebo můžete procvičovat tady na trenažéru.
  • A teď si prosím vyřešte cv. 3 a 4/63 v PS. Kdo chcete, můžete si doplnit i květinky ze cv. 5/63. Ale nemusíte. Ani dnes mi matematiku neposílejte, jen si to všechno hezky procvičte.
A to je pro dnešek všechno :-) Přeji vám hezký den!