Úterý 5. května

04.05.2020 19:07

Dobré ráno, Kulíšci!

Děkuji za včerejší úkol z matematiky - pozor, opět jste někteří četli nepozorně: když je teta starší, tak maminka musí být mladší, proto bylo třeba ty čtyři roky odečíst ;-). Také chválím další kulíšky, kteří si aktivovali svůj školní mail - Eli, Aničku a Tomíka J. A Maruška mi ještě dodatečně poslala bezva recept na kouzelný lektvar, díky moc :-)

Tak co nás čeká dnes?

Český jazyk

  • Jak vám šlo včera to procvičování posloupnosti? Míša s Maruškou mi úkol poslaly a měly ho bez chybičky, tak snad jste to zvládli všichni.
  • Dnes nás čeká opakování a opět to bude úkol jen ústní (samozřejmě, pokud by někdo chtěl, klidně ho může i napsat ;-) )
    Přečtěte si na str. 83 článek Tři Jany. Hezky nahlas a máte splněno hlasité čtení ;-)
    Odpovězte na otázky v oranžových puntících.
    Splňte úkoly ve fialových puntících.
    Vyhledejte v článku všechna jména  a příjmení a všimněte si, jak se píšou.
  • A TADY si ještě procvičte správné psaní u-ú-ů

Matematika

  • Dnes jen dopočítejte ten žlutý sloupeček na str. 61. Zopakujte si znovu všechny násobky 2, 3 a 4, kdo potřebuje, procvičujte násobení a dělení. Protože zítra začínáme s násobky 5!
  • Procvičovat můžete třeba TADY


Prvouka

  • V minulých dvou týdnech jsme se zabývali hospodářskými zvířaty. Něco jste si načetli v učebnici, mohli jste si prohlédnout prezentace na Školákově, procvičit učivo v různých on line cvičeních a také v pracovním sešitě. Myslím, že už jste měli dost času a příležitostí se vše naučit.
    Kdo potřebujete, ještě jedno procvičování najdete TADY.
    A teď vás opět čeká malý testík. Snažte se prosím pracovat sami, bez pomoci. Za chyby nikomu hlavu neutrhnu, však to víte ;-)
Teď se dívám, že testík v případě, že zapomenete označit jednu z možností, nezapočítá za otázku žádný bod. Bohužel nevím, jak to jinak nastavit, ale nebojte se, já tady vaše odpovědi vidím a skutečný počet bodů vám pak napíšu. Kdo už si aktivoval školní mail, bude to mít tam, ostatním to pošlu na mail rodičů. Díky za pochopení, i já se učím :-)

Hotovo? Tak než se půjdete proběhnout ven, zvu vás na malou virtuální procházku za zvířátky s veverkou Čiperkou.

A zítra opět nashledanou!