Už jsme velcí školáci!

30.09.2018 18:24

Ani se tomu nechce věřit, ale první měsíc školy už máme za sebou.

Všichni kulíšci už krásně zvládají samostatný ranní příchod do třídy, umějí si nachystat pomůcky na hodinu, dokážou rozdat sešity sobě i svým spolužákům (byť většina zatím jen podle nálepek s obrázky ovoce a zeleniny :-) ).

Bravurně tlumočí z marťanštiny do češtiny a zpět, naprostá většina s jistotou určí pozici hlásky ve slově i náslovnou hlásku, diktát písmen je pro všechny hračka a ani psaní slov podle diktátu nedopadá úplně nejhůř. Pomaličku začínáme číst, hrajeme si s písmenky na víčkách od PET lahví, pokoušíme se psát na tabulku. S uvolněním ruky mají některé děti ještě potíže, ale věřím, že i to se časem poddá.

V matematice bez problémů vytváříme soubory o určeném počtu prvků, řadíme čísla od 0 do 5, porovnáváme, čeho je více a čeho méně a umíme to i zapsat, naučili jsme se psát číslici 1. Trochu se ale potýkáme s pojmy vlevo a vpravo, někteří kulíšci si nejsou moc jisti ani v tom, co znamená nahoře, dole, pod, nad, před a za - zkuste prosím tyto pojmy třeba cestou ze školy krátce procvičit.

Moc vám všem děkuji za dosavadní spolupráci a posílám alespoň malou ochutnávku ze školního života vašich ratolestí. Už jsme se trošičku zaběhli, tak snad se mi příští měsíc toho podaří vyfotit víc :-).